Запрошуємо взяти участь у циклі тренінгів «Інформаційна та кібербезпека для користувачів бібліотек». 📣

З початком повномасштабної війни росії проти України питання безпеки стало ключовим і у віртуальному вимірі, до якого ми звикли за час пандемії. Саме тому розпочинається набір на тренінги, що допоможуть дізнатися, як підвищити свою безпеку онлайн. 💻📲

Які теми будуть на заняттях?

☑ основи інформаційної та кібербезпеки;

☑ інформаційна та кібербезпека в соціальних мережах;

☑ інформаційна та кібербезпека в месенджерах;

☑ фінансова безпека онлайн;

☑ особливості кібервійни.

Тренінг проходитиме 5 днів, по дві години щодня на опанування нового модуля. Навчання буде максимально практичним, а після нього ви зможете краще захистити себе та своїх близьких від інформаційних та кіберзагроз.

Для реєстрації на тренінги заповніть, будь ласка, форму 👉 https://forms.gle/Fn7q9sFXVZBUaboF7

Тренінги організувала @Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association у партнерських бібліотеках у Вінниці, Запоріжжі, Львові, Тернополі та Хмельницькому в межах проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується @UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримки Швеції.

ВГО Українська бібліотечна асоціація з січня 2020 року ‒ партнер проєкту Міністерства цифрової трансформації України @Дія.Цифрова освіта. Так, із 6200 Хабів цифрової освіти ‒ місць, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до сайту Дія.Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua) та пройти навчання з цифрової грамотності, більшість – бібліотеки. «Проєкт підтримки Дія» (https://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/projects/digital—inclusive—accessible—support-to-digitalisation-of-sta.html) також спрямований на те, щоб зробити цифрову трансформацію в Україні більш інклюзивною, тому у стратегічному партнерстві з Мінцифрою та Українською бібліотечною асоціацією долучається до розвитку цифрових навичок.