Програма «Excel та Google Sheets для громадських організацій»

В березні–квітні 2023 року 528 представників громадського сектору з 23 областей України та активісти, які наразі проживають за кордоном, вдосконалювали свої навички використання інструментів Excel та Google Sheets для збирання та аналізу статистичної інформації за проєктами, формування кошторисів, ведення бази контактів, моніторингу та оцінювання ефективності соціальних програм, звітності. За результатами тестування учасники покращили свої компетенції з використання цих інструментів на 38%. Завдяки здобутим під час навчання навичкам 70,5% учасників автоматизували певні робочі процеси або вдосконалили раніше автоматизовані процеси в організаціях, де вони працюють. Ще 29% наразі не застосували нові навички, але мають такі плани. За результатами опитування до навчання більшість учасників (88%) оцінювали свої навички використання Excel та Google Sheets на 1–3 бали, тоді як після курсу більшість аудиторії (86%) оцінюють свої компетенції на 4–5 балів за 5-бальною шкалою.

Тренерка проєкту: Ганна Мацієвська, тренерка з цифрової грамотності, завідувачка Регіонального консультаційно-тренінгового центру Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Програма реалізована студією Open Media Space Центру «Вікно в Америку» у співпраці з ГО «Запорізька бібліотечна асоціація» та Регіональний консультаційно-тренінговий центр, Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека за фінансування Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Наші контакти: studio@zba.org.ua, +38 (096) 215 10 90.