Кулінарія в тому вигляді, що ми її знаємо, пройшла значний шлях в своєму розвитку. Смакові прихильності сформувалися під впливом кліматичних, ландшафтних, культурних та культових чинників, з часом змінювалися набуваючи досконалості. Тому можна сказати, що кухня народу — це втілення його історії, культури, традицій, обрядовості.

Людину, з поміж іншого, відокремлює від тварин здатність вживати усе різноманіття їстівних, поживних продуктів створених природою: м´яса, молока, злаків, овочів, фруктів. Більш того, природні дари людина використала для створення інших страв (сирів, круп, соків і т. ін.). Таким чином, кулінарія — одне з найдавніших мистецтв відомих людству, можливо, воно народилося в той час, коли людина вперше використала вогонь для приготування їжі, та відкрила для себе смакову палітру страв.

З кожним роком приготування їжі набуває нового значення, достатньо згадати “про високу кухню” , яка змушує усіх провідних кухарів постійно бути в творчому пошуку нового смаку.